Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Vijf nieuwe speelsters in selectie van Borhave

Geplaatst op 10 mei 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

BORNE – Het vrouwenteam van de handbalvereniging Borhave uit Borne, heeft vijf nieuw speelsters aan de selectie toegevoegd. Daimy Nijland, Jazzlynn Berfelo, Eslie Wissink (zie foto), Geke Seiger en Priscilla ter Elst komen volgens de club ter versterking van de selectie.

Borhave debuteerde afgelopen seizoen in de eredivisie en wist zich op dit hoogste platform te handhaven. De nieuwelingen maken de ploeg in elk geval in de breedte sterker. Zo zijn met Nijland en Berfelo twee linkshandige spelers gekomen. Wissink is doelverdediger, waardoor er een vast tweetal doelverdedigers beschikbaar is. Seiger geldt als een ervaren cirkelloper en op die positie was de selectie dun bezet geraakt. Ter Elst zou op meerdere plaatsen inzetbaar zijn.

Nijland is 20 jaar, woont in Glanerbrug en speelt vanaf haar vijfde jaar bij Avanti. Vorig seizoen is ze overgegaan naar Combinatie’64 uit Losser (hoofdklasse) ze grijpt nu de kans aan om bij Borhave eredivisie te spelen. DE 16-jarige Berfelo woont Zenderen (gemeente Borne) en speelde tot voor twee jaar bij Zenderen Vooruit, daarna volgde de overstap naar Borhave, ze speelde in het combinatieteam Borhave/ Olympia in de B-divisie en zo af en toe ook bij de dames, maakte vier jaar deel uit van Handbalschool Twente. Afgelopen seizoen speelde ze bij dames 1 van Bentelo in de eerste divisie. Ze keert bij Borhave terug omdat ze graag eredivisie wil spelen.

De 23-jarige Wissink uit Albergen is keeper, speelde in haar jeugd bij De Tukkers en daarna een ‘tussenjaar’ bij Olympia Hengelo. Geke Seiger is de oudere zus van Eva Seiger die al bij Borhave speelt en wil als cirkelspeler en midden-verdediger graag nog eens eredivisie spelen.

Ter Elst, 22 jaar en allround inzetbaar, gaat opnieuw bij Borhave handballen, de club waarvoor ze ook van 2009 tot en met 2013 uitkwam. Vervolgens ging ze het avontuur aan bij DOS en DSVD.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief