Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Twentse turnsters naar EK teamgym

Geplaatst op 19 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Nederland is voor het eerst sinds 2006 weer aanwezig bij het EK teamgym. De springsters van KEV Vriezenveen hebben na een half jaar van keihard trainen het zogenaamde testevent goed doorstaan en plaatsten zich voor de Europese titelstrijd, eind oktober in het Deense Aarhus.

In Almelo stond het team dit weekeinde, aangevuld met een gastspringster uit Sittard, voor de ultieme proef. Om daadwerkelijk mee te mogen doen aan het EK moest een score van 42 punten worden behaald. De springsters begonnen hun dag op het onderdeel tumbling en waren daar vrijwel foutloos. Ook bij de minitrampoline leverden de dames, die op dit onderdeel Nederlands kampioen zijn, een prima wedstrijdreeks af.  ‘Alle sprongseries stonden we, ook de tsukahara’s. Onze serie van tsukahara gehoekt werd door de jury zelfs ‘briljant’ genoemd’, zei Carolien Visser, een van de springsters, na afloop.
Het derde onderdeel, de pegasus, verliep iets minder dan verwacht. ‘We hadden vrij veel energie over omdat de voorgaande onderdelen zo goed waren gegaan. Daardoor maakten we een paar kleine foutjes’, aldus Visser. Tenslotte volgde de gezamenlijke dans. Hier zag de jury nog wel wat verbeterpunten, maar uiteindelijk werd duidelijk dat het team de limiet van 42 punten precies had gehaald. In aanloop naar de Europese titelstrijd zullen de springsters nog een groot aantal trainingsweekenden moeten doorlopen.  ‘We gaan nu in ieder geval keihard doortrainen voor een zo goed mogelijk resultaat’, zei de dolblije Visser.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief