Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Vier Twentse meiden in nationale turnselectie

Geplaatst op 21 december 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Hoofdcoach Gerben Wiersma van de KNGU heeft de zestienjarige Ayla Wilbrink (foto) uit Nijverdal opgenomen in de nationale selectie die vandaag naar Frankrijk vertrekt voor een trainingsstage. Ook Wyomi Masela uit Hengelo en de zusjes Lieke en Sanne Wevers uit Oldenzaal – allen lid van Bosan Ton Almelo – maken deel uit van de ploeg. Donderdag turnen ze een interland tegen Frankrijk. Maar daaraan zal Sanne Wevers, die bijna hersteld is van langdurig blessureleed, nog niet meedoen. Wiersma moest ook de geblesseerde Joy Goedkoop thuislaten, nadat hij al eerder geconfronteerd werd met het afhaken van de eveneens geblesseerde kampioene Céline van Gerner.
In januari zal Nederland derhalve alle zeilen bij moeten zetten op het testevent in Londen, waar kwalificatie voor de Olympische Spelen op het spel staat.
De ploeg die naar Frankrijk gaat bestaat uit de turnsters: Lieke Wevers, Marlies Rijken, Wyomi Masela, Lisa Top, Noël van Klaveren, Ayla Wilbrink, Dianne Teunisse en Sanne Wevers turnen donderdag in Arques een interland tegen Frankrijk. De laatste komt daarbij nog niet in actie.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief