Apollo 8 verliest in bekerstrijd wéér van Sliedrecht, nipt

Geplaatst op 15 januari 2020 door   ·   Geen reacties

BORNE – In een zinderende wedstrijd hebben de volleybalvrouwen van Apollo 8 in de eigen Veste vanavond het de halve finale in de bekerstrijd met 2-3 verloren van Sliedrecht Sport. De thuisploeg rook aan een sensationele zege, maar ging uiteindelijk toch ten onder.

De halve finale was een kopie van de eindstrijd van vorig jaar die toen ook door Sliedrecht Sport werd gewonnen, zij het veel eenvoudiger en met 3-0. Ondanks de nederlaag waren de vrouwen van Apollo nu meer dan vorig jaar gelijkwaardig aan de beste ploeg van Nederlandse eredivisie voor vrouwen.

De spanning zat er vanaf het begin op in deze duizelingwekkende wedstrijd met alle verrassingen die daar bij horen. De setstanden spreken boekdelen. De ploeg van de trainers Bart en Thijs Oosting zette mer 25-23 in de eerste set meteen de toon, maar de formatie van Vera Koenen (uit Hengelo) kwam met 24-26 meteen langszij en leek daarna uit te lopen door set drie met iets ruimer verschil te winnen: 20-25. Niets was minder waar, want het veerkrachtige Apollo speelde het gerenommeerde Sliedrecht in de vierde set af te drogen: 25-13. Dat gebeurde met bekeken spel, zuiver en beheerst.

Tiebreak en matchpoint Apollo
En dus moest de tiebreak duidelijk maken wie zich voor de bekerfinale zou plaatsen, terwijl dit qua spel, sfeer en beleving de finale (waard) wás. Apollo begon vol vertrouwen, nam een voorsprong, maar zag de gasten terugkomen. Het kolkte en kookte in sporthal De Veste, bij 12-12 wendden sommigen op de tribune het hoofd af en bij 14-12 sloegen ze de handen voor de ogen: matchpoint! Alles zinderde in Borne, want het kon alle kanten op. Uiteindelijk triomfeerde de favoriet, want nadat Apollo het punt om de wedstrijd wist te missen maakte Sliedrecht Sport de beslissende punten wel: 14-16.