Dinsdag 7 april 2020
Twentesport

Apollo 8 wint na Sliedrecht Sport nu ook van Eurosped

Geplaatst op 7 maart 2020 door   ·   Geen reacties

BORNE/VROOMSHOOP – Er wordt steeds duidelijker dat de volleybalvrouwen van Apollo 8 uit Borne een serieuze kandidaat zijn voor het landskampioenschsp nu na Sliedrecht Sport vanavond ook Eurosped werd verslagen, met 3-2.

Tot voor kort werd dat voor onmogelijk gehouden, want Sliedrecht Sport en Eurosped waren de afgelopen jaren onaantastbare bastions voor de Bornse vrouwen. Twee weken geleden werd Sliedrecht, dat in de halve finale van de berkerstrijd nog wel won, in Borne verslagen en vandaag moest Eurosped er in de dampende ambiance van De Veste ook aan geloven. En dan te bedenken dat Apollo 8 twee jaae geleden pas naar de eredivisie promoveerde.

Machtsvertoon
Het was vanavond in Borne een bijzondere wedstrijd, want de Vroomshoopse formatie won de eerste en de derde set met groot machtsvertoon, 15-25 respectievelijk 12-25, maar verloor de tweede en de vierde met klein verschil, namelijk met 25-23 en 25-18.

Spetterveste
In de beslissende tiebreak zinderde en spetterde het in De Veste, waarbij de vrouwen van trainer-coach Bart Oosting met 15-13 aan het langste eind trokken, in een wedstrijd waarin Eurosped meeste punten scoorde, maar Apollo 8 de beslissende.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief