Vrijdag 3 april 2020
Twentesport

Bekerkraker vrouwen Team Eurosped en WVC Volley

Geplaatst op 22 november 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VROOMSHOOP – In de achtste finale om de Nationale Beker speelt Eurosped zaterdagavond een derby in Wierden tegen Weghorst Makelaardij WVC Volley. Niets staat vast, maar normaal gesproken is het appeltje-eitje en wint de Vroomhoopse koploper van de eredivisie van de middenmoter van de eerste divisie. Daar staat tegenover dat het in sporthal De Dikken kan spoken.En dat zeker in de beker alles mogelijk is, in principe.

De vrouwenwedstrijd is ook de wedstrijd van twee mannen, namelijk trainer-coach Jan Berendsen van Eurosped en zijn collega Frank van den Noort. Eigenlijk van drie, maar daarover straks meer.

Ook een groot verschil
Er is ook een groot verschil, want waar WVC Volley een florerende vereniging is, daar omvat Eurosped één team en niet meer. Dit team speelt al jaren mee om zowel het competitiekampioenschap (landstitel), als in de hoofdprijs in de nationale bekerstrijd. De enige tegenstander van formaat is Sliedrecht Sport, dat regerend landskampioen en bekerhouder is, maar onlangs wel door Team Eurosped werd verslagen. Berendsen is de personificatie van het succesverhaal dat Eurosped schrijft.

Van stilstaand water tot kolkstroom
Dat is dan weer een overeenkomst, want sinds Van den Noort bij WVC Volley negen jaar terug aantrad als trainer-coach promoveerde de club van stilstaand water tot kolkstroom, van de promotieklasse toen naar de eerste divisie nu. Van den Noort weet als voormalig sterspeler van Rivo uit Rijssen dat met talent en passie alles mogelijk is. Hij promoveerde met de ‘gouden lichting’ van Rivo (onder anderen Wouter en Peter ter Maat, William Beltman, Gertjan ter Harmsel en Sjoerd Wessels) van promotieklasse naar de eredivisie met uiteindelijk plaatsing voor de Europa Cup. Van den Noort kwam later, toen hij al trainer bij WVC Volley was, als speler nog uit voor Barneveld en Webton.

En om nog even terug te komen op kruisverbanden tussen drie mannen bij de twee vrouwenteams: assistent-trainer Jeffrey Schaarbaai van Eurosped heeft net als Van den Noort een verleden bij Rivo, als trainer van de vrouwen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief