Zondag 5 april 2020
Twentesport

Belangrijke fase competitie volleybalvrouwen Eurosped

Geplaatst op 7 januari 2020 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP – Het lijkt erop dat de volleybalvrouwen van de Vroomshoopse trots Eurosped op een cruciaal moment in een dip zijn komen te zitten. Ze verspeelden de afgelopen weken belangrijke punten. Het tij kan nog zeker keren, maar dan moet er wel weer worden gewonnen. Er breekt nu een belangrijke fase in de eredivisie aan, om te beginnen morgenavond in eigen huis de grote rivaal Sliedrecht Sport.

Het nieuwe kalenderjaar begon voor Eurosped al dramatisch doordat de ploeg in Capelle aan den IJssel uit de bekerstrijd werd gekegeld door het twee etages lager spelden VCN. Het was, meldde deze site, een totale deconfiture voor de gedoodverfde kampioensploeg uit Vroomshoop. De trotse leider van de eredivisie faalde in Zuid-Holland op alle fronten en droop af. VCN werd vermoedelijk onderschat, terwijl het toch de nummer één van de topdivisie is.

Afgelopen weekend ging het wéér bijna mis. Dat was in de competitiewedstrijd tegen Geleen. Door de nipte overwinning pakte Eurosped slechts twee punten. En doordat Sliedrecht Sport wél won zonder een set te morsen gaat Eurosped niet langer alleen aan kop in de eredivisie. Het moet de eerste plaats nu delen met regerend landskampioen Sliedrecht Sport, dat uitgaande van het puntengemiddelde zelfs boven de Vroomshopers staat.

In het begin van de competitie leed Sliedrecht zijn eerste en dit seizoen tot dusverre enige competitieverlies. Dat gebeurde in de wedstrijd in de eigen sporthal De Basis tegen… Eurosped.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief