Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Bestuur Pollux trekt topteam terug uit competitie, tenzij…

Geplaatst op 23 mei 2011 door   ·   3 Reacties

OLDENZAAL – Het bericht zat eraan te komen. Talloze pogingen zijn door bestuur, speelsters en medewerkers van Pollux gedaan om het damesteam van de club op niveau te houden.  Maar het bestuur van de Stichting Topteam Pollux Twente heeft vanavond het team en de pers geïnformeerd over het door haar genomen principebesluit om het damesteam van Pollux voor het komende seizoen niet in te schrijven voor de DELA League. ‘Na 20 jaar topvolleybal in Oldenzaal is dat een zeer hard gelag, niet alleen voor Oldenzaal, maar ook voor het topvolleybal in Twente’, zo meldt de club die afgelopen seizoen op de tweede plaats eindigde van de competitie en op enkel punten na het landskampioenschap miste. De huidige hoofdsponsor Heutink stopte na drie jaar met het ondersteunen van het Oldenzaalse topteam.

Bestuursleden van het team hebben de laatste tijd ontzettend veel tijd en energie gestoken om sponsors en andere partijen ( zoals de gemeente Almelo en FC Twente ) te vinden om de begroting sluitend te krijgen. Voor 1 juni a.s. moeten verenigingen de teams opgeven bij de NEVOBO en zonder een (nagenoeg) sluitende begroting durft het bestuur van Pollux het niet aan het team in te schrijven.

‘Mochten zich alsnog voor eind mei één of meerdere sponsors melden die het niet willen laten gebeuren dat topvolleybal uit de regio verdwijnt, dan nemen wij het genomen principebesluit in heroverweging’, zo zegt het bestuur.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Het bericht komt niet als donderslag bij heldere hemel, maar verbijsterend is de onheilstijding wel: de stichting Topteam Pollux Twente geeft de licentie terug aan de vereniging Pollux. Vrouwen topvolleybal in Twente is financieel niet langer haalbaar. De gemeente Oldenzaal kiest voor de breedtesport, samenwerking met FC Twente komt helaas niet van de grond en ook in Almelo geen perspectief.
  Vijf landstitels, driekeer bekerwinst en viermaal de supercup. We spoelen de geschiedenis van de Twentse klassieker Pollux door een Oldenzaals afvoerputje. We halen een streep door de droom van talentvolle Twentse jeugd. De Twentse toppers uit het team zullen elders hun weg (moeten) vinden. Ja, ja, in de regio Twente is plek voor toptalent! We willen ze immers aan onze regio binden. Hoezo? 20 uur trainen per week voor een maandelijkse onkostenvergoeding van pak en beet € 350 is kennelijk teveel van het goede. In Twente gaat komend seizoen 2011/2012 meer dan € 60.000.000 om in topsport en topsportevenementen. € 200.000 voor vrouwen topvolleybal in Oldenzaal blijkt teveel gevraagd. Mart Smeets sprak onlangs over topsportcultuur in Twente: een uitspraak die wrang klinkt voor allen die zich jarenlang uitgesloofd hebben voor vrouwen topvolleybal in Twente.

 2. wim neeskens says:

  Beste Geert Jan Bittink
  Ik voel met de mee.Maar je moet niet vergeten dat de volleybalbond zelf de boel om zeep heeft geholpen door de talenten naar Amsterdam te halen en er een surrogaat competitie van de maken.Toen ik met sponsors sprak waren ze eerst enthousiast maar later haakten ze om die reden allemaal af.De TV voorop.

  • Beste Wim Neeskens,

   De NEVOBO heeft met Oranje in de competitie jarenlang voor veel problemen gezorgd, o.m. bij Longa Lichtenvoorde (mede daardoor verdwenen uit competitie), Pollux, Weert en AMVJ. Ik deel je mening en weet ook zelf uit ervaring dat de A-league vrouwenvolleybal door het bedrijfsleven niet meer serieus werd genomen.
   Oranje komt echter niet meer uit in competitieverband en dus is inmiddels weer sprake van een vrij normaal verloop van de competitie. Pollux speelde dit seizoen weer mee om de hoofdprijzen, heeft een talentvolle selectie en krijgt nu ook weer meer media aandacht. Hopelijk melden zich deze week nog sponsors zodat het team alsnog ingeschreven kan worden voor komend seizoen. Naast het ‘Oranje-effect’ spelen meer externe factoren waardoor het financieel moeilijk werd voor Pollux, maar het kan toch niet zo zijn dat vijfvoudig landskampioen Pollux van het Twentse topsportpodium verdwijnt.
Archief