Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Charlotte Haar van Eurosped mist helft van het seizoen

Geplaatst op 21 september 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

VROOMSHOOP- De volleybalploeg van Team Eurosped moet het naar verwachting tot de jaarwisseling stellen zonder spelverdeelster Charlotte Haar. Ze moet een hernia-operatie ondergaan om een einde te maken aan een slepende blessure.

De 18-jarige speelster heeft al langere tijd te maken met rugklachten waardoor ze een deel van de competitie en de gehele play-off serie van het vorig seizoen heeft moeten missen. Zoals het er nu naar uitziet komt de spelverdeelster niet meer in actie in 2017. Ze hoopt ze begin volgend jaar weer aan te kunnen sluiten bij de selectie.

Haar: ‘Natuurlijk baal ik van de blessure. Ondanks de intensieve behandeling en begeleiding door de medische staf is het niet gelukt om pijnvrij te volleyballen. De keuze om nu te opereren in plaats van de conservatieve behandeling voort te zetten is daarom een logische. Ik ben blij dat ik zo snel geholpen kan worden en kan niet wachten tot het moment daar is dat ik weer pijnvrij mee kan spelen.’

Fysiotherapeut Yvonne Kuiper is van mening dat een operatie nu de beste oplossing is: ‘We hebben Charlotte intensief behandeld, maar het was duidelijk dat dit niet het gewenste resultaat op korte termijn biedt. In overleg met de specialisten van is daarom besloten dat een operatie het beste alternatief voor haar is om snel weer aan topvolleybal te kunnen doen. Het is vervelend voor dit moment, maar op de lange duur is dit de beste oplossing.’

Overigens vindt komende maandagavond de officiële presentatie plaat van Team Eurosped in de nieuwe thuishaven Vroomshoop, waar de wedstrijden zullen plaatsvinden de sporthal van Het Punt.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief