Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

Clubs eredivisie oneens met Nevobo

Geplaatst op 13 maart 2013 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het besluit van de Nevobo tot het opnemen van een Talent Team in de DELA Eredivisie in het seizoen 2013-2014 wordt niet gedragen door de clubs uit deze volleybalcompetitie. In een tweetal overlegvergaderingen zijn door de clubs argumenten en standpunten duidelijk gemaakt waarom er geen draagvlak is. Daarnaast zijn voldoende voorstellen gedaan om wel tot een werkbaar model te komen.

Naast het feit dat de Nevobo het, buiten medeweten van de clubs, genomen besluit openbaar heeft gemaakt (zie http://www.volleybalkrant.nl/nieuwsbericht/2805/talent-team-meisjes-in-dela-eredivisie ) verbaast en verontrust het de clubs dat er ook nog geen financieel draagvlak gevonden is. Omdat het vertrouwen in het voeren van een constructieve discussie zo geschaad is, hebben de clubs besloten om tot nader order hun aanwezigheid bij de overlegvergaderingen op te schorten.

Indien de Nevobo toch de plannen doorzet om een Talent Team op te nemen in de DELA Eredivisie-competitie voor komend seizoen, dan verlenen de clubs op geen enkele wijze medewerking  aan de uit- en thuiswedstrijden waarbij het Talent Team betrokken is. Dat hebben de gezamenlijke eredivisie clubs waaronder TVT Eurosped uit Almelo woensdag bekend gemaakt.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief