Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Deelnemers topvolleybalstrijd Almelo nu Europees actief

Geplaatst op 7 december 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

ALMELO – Alle ploegen die eind deze maand, 29 en 30 december, meedoen aan het Internationale Topvolleybaltoernooi in Almelo presteren uitstekend in de competitie van hun eigen land.

Par-ky Menen is nog steeds de trotse koploper en herfstkampioen in België. SVG Lüneburg staat in de top van Duitsland. Met Lüneburg komt Stefan Hübner, een goede bekende, terug naar Almelo. Hij is namelijk de trainer/coach van SVG Lüneburg. Jaren geleden heeft hij diverse keren in Almelo gespeeld met SCC Berlin. De Nederlandse vertegenwoordiging, Abiant Lycurgus en Seesing Orion, zijn op dit moment de nummers één en twee in Nederland.

Par-ky Menen speelt in Zwitserland tegen Schönenwerd de heenwedstrijd om CEV Challenge Cup zonder de Poolse sterspeler Janusz Gorski. Dat is een flinke tegenslag van de huidige koploper. Sportief directeur Ron Andelhof: ‘Het sprookje gaat door, hoe langer het duurt, hoe beter. Een goede groep, die met veel minder budget dan de grote drie moet werken. Geen gelijke wapens, maar alles klopt op dit moment en de koppositie is een grote beloning op dit moment.’

Lycurgus treft in de volgende ronde om de Europa Cup de ploeg van SWD Powervolleys Düren. Het team van Arjan Taaij zal top moeten spelen voor een goede uitgangspositie thuis op 21 december in Martini Plaza in Groningen. De ploeg is sterk en heeft veel ervaring, maar onze ploeg is zeker niet kansloos, aldus de coach, maar we moeten zelf goed spelen.’

Op bezoek bij Levski Sofia wacht Orion een moeilijke tegenstander, maar kansloos is de equipe uit Doetinchem niet en bovendien vindt 20 december nog de return in de Achterhoek plaats.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief