Maandag 6 april 2020
Twentesport

Eredivisie volleybal voortijdig ten einde; Apollo 8 op kop

Geplaatst op 23 maart 2020 door   ·   Geen reacties

BORNE – De nationale volleybalbond heeft besloten ook de competitie in de eredivisie af te gelasten. Dit betekent dat er dit seizoen geen landskampioenen zijn. Bij de vrouwen voert Apollo 8 uit Borne de ranglijst aan, maaar onduidelijk is of de club, die in de kampioenspoule van Eurosped én Sliedrecht Sport won, volgend seizoen Europa in mag. Een formel kampioen is er namelijk niet.

De Nevobo maakt liet weten dat alle lopende volleybalcompetitie per direct worden gestopt. Vorige week maakte de volleybalbond al bekend alle competities van Topdivisie en lager te beëindigen. Na uitvoerig contact met de eredivisieverenigingen is nu ook besloten de hoogste divisie te stoppen. Ook de finale van het Volleybaldirect Open (NOJK) en de halve finales en finales van de regiobekers worden niet meer gespeeld.

In de verliezerspoule hoeft Set Up’65 niet voor degradatie te vrezen, want de club staat op een veilige plek.

Afgelopen woensdag werd, mede op verzoek van een aantal verenigingen, een scenario voorgelegd aan de eredivisie-organisaties dat gevolgd zou kunnen worden op het moment dat na 6 april of 13 april de maatregelen van de overheid weer versoepeld zouden worden. De ontwikkelingen van het coronavirus blijven elkaar snel opvolgen en de impact op de maatschappij is op dit moment nauwelijks te overzien. Sport is volgens de bond terecht een bijzaak geworden. De tijd en aandacht die er nu is moet worden besteed aan het bestrijden van de huidige crisis en de gevolgen daarvan. Na een inventarisatie van de reacties, bleek dat de meeste clubs deze opvatting delen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief