Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Europsped moet winnen om in de titelrace te blijven

Geplaatst op 12 januari 2018 door   ·   1 Reactie

VROOMSHOOP – De volleybalvrouwen van Eurosped moet zondag winnen om nog en beetje bij te blijven in de strijd om de landstitel. Dat dient dan thuis in Vroomshoop te gebeuren als Flynth Fast op bezoek komt in de sportzaal van Het Punt.

Het team van trainer Jan Berendsen staat in de eredivisie met 21 punten op de vierde plek, vijftien minder dan koploper Sliedrecht Sport, dat zaterdag al nummer twee Sneek ontvangt, dat tot op heden al dertig punten bijeen heeft gevolleybald. Eurosped moet winnen en winst van Sneek op Sliedrecht zou een bijkomend voordeel zijn. Deze beide teams zijn trouwens in Europees verband uitgespeeld. Overigens komt Eurosped volgende week woensdag voor de beker uit tegen Sneek.

Rol in scenario
Flynth Fast komt echter niet naar Vroomshoop om in het genoemde scenario een rol mee te spelen. De ploeg van trainer Jacek Ziemba versterkte zich deze week, na thuis kansloos van Sliedrecht te hebben verloren, met de ervaren passer/loper Sanne Ten Haaf–van Sambeek, maar die is tegen Eurosped nog niet inzetbaar.

Spontane actie
In de Vroomshoopse formatie zal de Canadese libero Morisa Mota zondag haar debuut maken; ze vervangt zoals bekend de door een blessure de rest van dit seizoen uitgeschakelde Kim de Wild.
Het was volgens voorzitter Jansink in dat persbericht dankzij ‘een spontane actie van onze sponsoren’ dat de mogelijkheid ontstond Mota aan te trekken. ‘Het is daarmee de zoveelste bevestiging’, stelt Jansink, ‘dat de verhuizing van Team Eurosped naar Vroomshoop een goede keuze is geweest. De betrokkenheid van sponsoren bij het contracteren van Marisa als het meeleven met Kim de Wild is hartverwarmend en een motivatie voor iedereen bij Team Eurosped om zich voor de volle honderd procent en meer te blijven inzetten.’

Delen is sportief

Reacties (1)
Archief