Donderdag 2 april 2020
Twentesport

Eurosped wint bij Sneek; Set-Up’65 verslaat Peelpush

Geplaatst op 30 november 2019 door   ·   Geen reacties

SNEEK/VROOMSHOOP – Ook in Sneek stond er vandaag geen maat op Eurosped. Er werd met 1-3 van de thuisclub gewonnen.

Ook de tweede Twentse eredivisionist Set-Up’65 won vanavond, maar had het in Ootmarsum tegen Peelpush in een vonkende vijfsetter veel moeilijker, want trok de wedstrijd pas in de beslissende en zenuwslopende tiebreak naar zich toe. De volleybalsters van Apollo 8 uit Borne, de derde Twentse vrouwenploeg in de eredivisie, komen morgenmiddag in de eigen Veste in actie en treft dan FAST.

VC Sneek-Eurosped 1-3
In de eerste twee sets maakten de Vroomshoopse vrouwen duidelijk hoe de vlag erbij hing, want ze veegden de gastvrouwen, die de afgelopen weken juist met een revival bezig waren, met 16-25 en 14-25 van de vloer. In de derde set knokten de Friezinnen zich terug in de wedstrijd en bekroonden dit offensief met een 25-23 setwinst, maar dat kostte kennelijk zoveel kracht dat Eurosped, dat volle kracht voor de titel lijkt te gaan, het in de vierde set relatief eenvoudig kon afmaken: 17-25.

Set-Up’65- Peelpush 3-2
Set-Up’65 moest in de eigen Schalm diep gaan, want Peelpush bood krachtig tegenstand, al waren er twee slopende uren voor nodig. In de eerste set triomfeerde de thuisploeg nipt met 26-24, maar in de tweede set ging het bij 26-25 toch nog mis: 26-28. Het leek helemaal mis te gaan toen het team uit Meijel de derde set met 23-25 won. Toch richtte Set-Up’65 zich op en won de vierde set met 25-18. En dus was er een vijfde set nodig, die uiteindelijk met gierende nerven 17-15 op de wal werd gesleept.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief