Donderdag 2 april 2020
Twentesport

Eurosped boekt knappe én duidelijke zege in Sliedrecht

Geplaatst op 2 november 2019 door   ·   Geen reacties

SLIEDRECHT/VROOMSHOOP – De volleybalvrouwen van Eurosped uit Vroomshoop wonnen vanavond hebben van de regerend landskampioen en bekerhouder. Het werd in sporthal De Basis 1-3 voor de ploeg van trainer Jan Berendsen. Eurosped deelde daarmee een ferme tik uit en gaat fier aan de leiding in de eredivisie. Ook stond de Twentse derby Set Up’65-Apollo 8 op het programma en het thuisspelende Set-Up’65 won in de ambiance van sporthal De Schalm met 3-1.

De eerste set ging in Sliedrecht voor Eurosped nog verloren, met 25-22, maar daarna deelde de ploeg van trainer-coach Jan Berendsen de lakens uit, al zat op elke set veel spanning, want Sliedrecht is en blijft een grootmacht. De setstanden van 21-25, 20-25 en 13-25 zijn veelzeggend.

De ploeg van Sliedrecht, die overigens wordt getraind door de uit Hengelo afkomstige Vera Koenen, kon het vandaag niet bolwerken. Daarvoor was het team uit Vroomshoop te scherp en te veerkrachtig. Opvallend is dat Eurosped voorgaande jaren aan het begin van het seizoen wel eens repte over een machtsovername (‘We gaan voor de landstitel’) de lat voorafgaand aan dit seizoen niet zo hoog werd gelegd, althans niet openlijk. De ploeg is nog zonder nederlaag en voert de ranglijst aan.

Twentse derby
De onversneden derby tussen Set-Up’65 uit Ootmarsum en Apollo 8 uit Borne werd vanavond door de thuisclub in winst omgezet. Het werd in De Schalm 3-1 met de setstanden 26-24, 25-15, 22-25 en 25-19. Hier is opvallend dat na de keuze Ootmarsum voor de vereniging in al haar geledingen op één en de hoofdmacht van de vrouwen in de eredivisie op twee de resultaten van het keurkorps alleen maar beter zijn geworden. Kennelijk is er druk weggevallen, wat de prestaties tot nu toe ten goede lijkt te komen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief