Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Set-Up’65 blijft winnen en Eurosped is de weg echt kwijt

Geplaatst op 9 maart 2019 door   ·   Geen reacties

SNEEK/VROOMSHOOP – Voor de vierde keer op rij verloren de volleybalvrouwen van Eurosped vanavond in de kampioenspoule van de eredivisie. Na nederlagen tegen Set-Up’65, FAST en Sliedrecht was nu Sneek-uit een brug te ver. Set-Up’65 blijft verrassen, want won vanavond opnieuw, inderdaad, voor de vierde keer. In de degradatiepoule wist Apollo 8 thuis probleemloos van US te winnen.

Set-Up’65 heeft de geest gekregen en volleybalt, zo lijkt het, op vleugels gedragen. In de eigen sporthal De Schalm in Ootmarsum wonnen de vrouwen van het robuuste FAST uit Sint Anthonis/Gennep. Het was de vierde winstpartij in successie voor de ontketende ploeg van trainer Lesley de Jonge, di eerder won van Eurosped, Sneek en Regio Team Zwolle. De equipe gaf boog alleen in de tweede set met 23-25, maar won d andere drie soeverein met 25-20, 25-17 en 25-15.

Eurosped windt er elk seizoen geen doekjes om: de ploeg van trainer Jan Berendsen gaat voor de titel. Het lijkt er ook dit seizoen niet in te zitten. De krachtsverhoudingen waren klein in Friesland, maar het dubbeltje viel in Sneek voor de Vroomshoopse brigade in de eerste twee sets net de verkeerde kant op: met 25-23 en 27-25, waarna de spanning even terugkeerde toen Eurosped set drie met 20-25 naar zich toe trok, maar Sneek maakte, nadat Eurosped in het begin domineerde, het karwei vervolgens in een spannende vierde set met 26-24 af.

In de degradatiepoule won Apollo 8 eenvoudig van het zwakke US. De hoofdstedelingen kwamen er in De Veste niet aan te pas en werd in drie sets gewassen en geschoren. Alleen in de tweede set leverde de Amsterdamse ploeg enig weerwerk van betekeni, maar ook die set trok de bekerfinalist uit Borne met 26-24 naar zich toe. De eerste set was toen al met 25-22 gewonnen en vervolgens was het in de derde set met 25-16 heel snel gedaan.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief