Zondag 5 april 2020
Twentesport

Eurosped laat zich bijna verrassen; Apollo 8 stoomt op

Geplaatst op 5 januari 2020 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP/BORNE – De volleybalvrouwen van eredivisionist Eurosped hadden vanmiddag in Limburg onverwacht veel moeite met Peelpush, want kwam met 2-0 achter, maar redden het uiteindelijk toch. Door twee sets weg te geven komt Sliedrecht Sport echter wel gelijk met Eurosped aan de kop van de ranglijst.

Het verrassende Apollo handhaaft zich vrijwel probleemloos op plek drie van de ranglijst door op bezoek bij Regio Zwolle Volleybal te winnen.

Peelpush-Eurosped 2-3
Het kostte de bezoekers kracht en moeite, maar uiteindelijk wonnen de volleybalvrouwen van vanmiddag Eurosped bij en van Peelpush. Het werd in Meijel 2-3 voor de Vroomshopers, maar ze moesten het van diepe diepten halen. Dat kwam door een abominabel begin, waarin Eurosped zich kapot liet spelen. De setstanden 25-14 en 25-17 spreken op dit punt heldere taal. Geen idee waarom, maar dat was het sein voor een Vroomshoops initiatief. De standen van set drie en vier waren nagenoeg identiek aan die van één en twee, maar dan andersom: 16-25 en 13-25. In de beslissende derde set was de Vroomshoopse brigade van trainer Jan Berendsen met 12-15 naar zich toe.

Regio Zwolle Volleybal-Apollo 8 1-3
De ploeg van trainer Bart en Thijs Oosting liet Regio Zwolle Volleybal in de sporthal Landstede weinig ruimte. De vrouwen uit Borne maakten van meet af aan geen geheim van hun intenties: zo snel mogelijk zo dik mogelijk winnen. De gedrevenheid spatte er van stond af aan vanaf. Na de eerste en de tweede set was er dankzij duidelijk, want beide sets waren met 16-25 voor de gasten. En dus moest Zwolle set drie opeisen. Dat lukte ook, want de thuisploeg won de derde set met 25-21, maar Zwolle is geen Eurosped en Apollo geen Peelpush, dus weigerden de gasten in de vierde set nogmaals te buigen, waardoor ze een vierde en wellicht een vijfde wiste te voorkómen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief