Vrijdag 3 april 2020
Twentesport

Eurosped laat zich verschalken in beker; Apollo wint wel

Geplaatst op 22 december 2019 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP/BORNE – De uitschakeling van het vrouwenvolleybalteam Europsped mag als de grootste verrassing gelden van de bekerstrijd gelden. De koploper van de eredivisie liet ging in Capelle aan de IJssel onderuit tegen eerstedivisionist VCN.

De eredivisionist Apollo 8 uit Borne bekert wel door een zege op FAST wel en neemt het in de volgende ronde op tegen Sliedrecht Sport. Dit betekent een reprise van de bekerfinale van vorig jaar, die het toen in de eredivisie debuterende ploeg uit Borne overigens kansloos verloor.

VCN-Eurosped 3-0
Het was een totale deconfiture voor de gedoodverfde kampioensploeg uit Vroomshoop. De trotse leider van de eredivisie faalde in Zuid-Holland op alle fronten en droop af. VCN werd vermoedelijk onderschat, terwijl het toch om de nummer één van de topdivisie is. Dat varkentje zouden ze, moeten de vrouwen van Eurosped hebbe gedacht, op halve kracht wel even wassen. Ze werden echter ingemaakt door een hechte ploeg met als uitblinker de zestien lentes jonge Elles Dambrink die elke set over de streep trok: 25-23, 25-22 en 25-22. Dat zal ook Eurosped-coach Jan Berendsen hebben gezien, net als het collectief opnemen van een baaldag door zijn speelsters.

FAST-Apollo 8 1-3
Na een stormachtig begin van de thuisploeg in deze wedstrijd tussen twee eredivisieclubs pakte FAST de eerste set met 25-19. Daarna begonnen de Bornse vrouwen te ballen en kwam Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal uit Gennep en St. Anthonis er feitelijk niet meer aan te pas. Apollo 8 kreeg de geest en liet- mede-eredivisionist geen kans meer: 14-25, 19-25, 20-25. Apollo 8 gaat nu naar Sliedrecht en zal daar extra gemotiveerd zijn om het verlies in de bekerfinale van afgelopen seizoen recht te zetten én vanwege de wetenschap dat de gedoodverfde favoriet niet altijd wint.
.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief