Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Eurosped stoomt op, Set-Up’65 laat het nu even liggen

Geplaatst op 14 januari 2018 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP/OOTMARSUM – De volleybalvrouwen van Eurosped hebben vanmiddag in Vroomshoop met 3-1 van Flynth Fast gewonnen. Een dag eerder verloor Set-Up’65 in Ootmarsum met dezelfde cijfers van Regio Zwolle.

Dit betekent dat Eurosped in de eredivisie naar boven kan blijven kijken en dat Set-Up zich moet concentreren op wat onderin gebeurt. Eurosped en Zwolle staan nu met 25 en 24 punten derde en vierde, achter Sliedrecht en Sneek, waarbij Sliedrecht door de 3-0 winst op Sneek met 39 punten wel snel wegloopt, maaar Sneek met 30 punten achterhaalbaar is.

Winst in debuuut
Eurosped had geen moeite met de zuiderlingen en nam 2-0 voorsprong door in de eerst twee sets riant te winnen met 25-18 en 25-22. De derde ging met 23-25 naar de gasten, waarna Eurosped het in de vierde set met verve (25-17) afmaakte.

Marisa Mota debuteerde bij Eurosped als vervanger van de voor de rest van dit seizoen uitgeschakelde Kim de Wild en voorop in de strijd ging Daphne Knijff die met twintig treffers topscorer was. Met beide achttien punten leverden ook Judith Kamphuis en Carmen Oude Luttikhuis een flink aandeel in de productie.

Controle en scherpte
De nederlaag van Set-Up’65 in de eigen Schalm te Ootmarsum tegen het dit seizoen verrassende Regio Zwolle kwam behoorlijk aan. Al in de eerste twee sets ging het met 21-25 en 22-25 al mis. Op cruciale momenten verloren de gastvrouwen de controle en de scherpte. In de derde set ging het beter met 25-23, maar in de vierde was Zwolle weer te sterk en drukte dit uit in 20-25.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief