Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Eurosped trekt Canadese vervanger aan voor De Wild

Geplaatst op 6 januari 2018 door   ·   1 Reactie

VROOMSHOOP – Ter vervanging van libero Kim de Wild, die onlangs zwaar geblesseerd raakte en dit seizoen niet meer in actie komt, is de vrouwenvolleybalploeg van Eurosped aangevuld met Marisa Mota. Als ze door de medische keuring komt, is de 23-jarige Mota met ingang van de eerste thuiswedstrijd, volgende week zondag thuis in Vroomshoop tegen Flynth FAST, de nieuwe libero van Eurosped. En drie dagen later wacht de halve finale voor de beker tegen Sneek.

Mota (23) werd geboren in Kitchener (Canada), maar beschikt ook over een Portugees paspoort en is daardoor direct inzetbaar. Ze is de afgelopen seizoenen actief geweest voor de Dalhousie Tigers, het universiteitsteam van Dalhousie University in Halifax. Met dit team wist Marisa vijf keer de Atlantic University Sport Championships te winnen waardoor het team zich ook vijf keer kwalificeerde voor het nationale kampioenschap.

Mota zelf in een perscommunique van haar nieuwe club: ‘Ik heb er altijd al van gedroomd om mijn lievelingssport in Europa te kunnen bedrijven. Veel van mijn vrienden hebben deze droom al waargemaakt. Ik heb goede dingen over Team Eurosped van mijn Nederlandse vrienden gehoord en vind het een grote kans om me als speelster verder te kunnen ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om samen met het team op jacht te gaan naar het kampioenschap.’

Delen is sportief

Reacties (1)
Archief