Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Eurosped TVT-coach Berendsen: ‘Dubbelweekend verstoort trainingsritme ernstig’

Geplaatst op 2 maart 2013 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Eurosped TVT-coach Jan Berendsen is niet blij met de dubbele speelweekenden. Een weekend met twee wedstrijden verstoort het trainingsritme ernstig en daar is de oefenmeester niet blij mee. ‘Gezien de belasting van de speelsters moeten we de balans tussen arbeid en rust perfect in balans houden.’

Na afloop van de wedstrijd tegen Lycurgus zal blijken in hoeverre de technische staf van de Almelose volleybalploeg erin geslaagd is om die balans te houden. Dat is namelijk de tweede wedstrijd die de dames afwerken in dit weekend. Zaterdag gaat de ploeg van Berendsen namelijk al op bezoek bij Alterno, het team dat in de bekerfinale nog te sterk was voor Team Eurosped.

Het dubbelweekend heeft zijn weerslag op de trainingsstof bij de eredivisionist. ‘De woensdag voor het weekend en de maandag erna trainen we niet’, vertelt Berendsen (foto). ‘Normaal gesproken doen we dat wel, want speelsters gaan daar beter van volleyballen. De trainer in mij vind dat jammer, maar goed het gaat natuurlijk allemaal om de prestatie.

En presteren doet Eurosped TVT wel. De zegereeks van de ploeg is inmiddels al opgelopen tot negen wedstrijden. De hoop is er dat daar Alterno en Lycurgus aan worden toegevoegd. Met een training minder in de benen, dat wel.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief