Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

Eurosped deelt gevoelige tik uit aan Peelpush

Geplaatst op 9 februari 2013 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Eurosped TVT heeft in de eerste van twee confrontaties een gevoelige tik uitgedeeld aan Peelpush. In een wedstrijd die gelijk op ging wonnen de Almelose volleybaldames met 3-1 van de ploeg uit Meijel. Volgende week treffen de beide eredivisionisten elkaar opnieuw.

De belangen die de teams dan hebben zullen ongetwijfeld groter zijn dan tijdens de wedstrijd van zaterdagavond, want het competitietreffen wordt overschaduwd door de halve finale van de beker die volgende week zaterdag in Zwolle gespeeld wordt. Een overwinning zou desalniettemin natuurlijk welkom zijn, want daarmee kon de eerste tik in de mentale strijd tussen de teams alvast uitgedeeld worden.

En dat deed Team Eurosped dan ook. Nadat de eerste set werd verloren richtte het elftal zich op en won het uiteindelijk met 3-1 (22-25, 25-20, 25-21 en 25-19). De ploeg van trainer Jan Berendsen toonde veerkracht en kon daardoor bijvoorbeeld een 14-17 achterstand in de derde set ombuigen tot 25-21. De grondslag van die terugkomst was met name te danken aan de goede servicedruk van Marlou Sommer (foto).

In de beslissende vierde set liep Peelpush telkens een stapje achter op Eurosped TVT en dus konden ook de dames uit Meijlen aan de zegekar van de op dreef geraakte Almeloërs gebonden worden. Inclusief de bekerwedstrijden heeft het team nu al elf wedstrijden op rij gewonnen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief