Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Eurosped wint derby; Beach blijkt meteen beslissend

Geplaatst op 22 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP/OOTMARSUM – De volleybalvrouwen van Eurosped hebben de streekderby tegen Set-Up’65 vanmiddag gewonnen. Belangrijker nog: het was de eerste wedstrijdwinst in deze competitie, na een beroerde seizoenstart met twee nederlagen.

Extra glans gaf dat de winst werd behaald in de eerste wedstrijd voor eigen publiek in de Vroomshoopse sporthal Het Punt, met méér toeschouwers dan Eurosped voorheen in IISPA in Almelo gewend was. Voor zeker speelde bij de zo begeerde winst ook mee dat Laura Beach (zie foto) haar debuut maakte, want ze bleek beslissend. De ‘gekochte’ Amerikaanse moest de eerst wedstrijden aan de kant blijven omdat een werkvergunning op zich liet wachten.

Makkelijk kwam de zege niet tot stand, want Eurosped en Set Up bleken zeer aan elkaar gewaagd. De verschillen waren kleib. Set-Up pakte brutaalweg de eerste set met 23-25. In de tweede set nam. Daphne Knijff de thuisploeg op sleeptouw, maar het beeld kantelde en de bezoekers kwamen naderbij, maar toen toonde Laura Beach haar klasse en zegevierde Eurosped met 25-19. Door winst in set drie (20-25) kwam Set-Up weer langszij, maar in set vier sloeg het begeesterde Eurosped met hartstochtelijk steun van het hard zich met 25-12 naar een vijfde set. In deze tiebreak kon het dubbeltje beide kanten opvallen. Het rolde uiteindelijk dankzij Laura Beach de kant op van de ploeg die er het meest naar hunkerde: 15-13.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief