Vrijdag 3 april 2020
Twentesport

Eurosped wint wel, thuis van Sneek, zij het met moeite

Geplaatst op 25 januari 2020 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP – Met grote moeite wisten de volleybalvrouwen van Eurosped vandaag in eigen huis te winnen van Sneek, maar ze hadden wel een tiebreak nodig. De eerste en derde set moesten de Vroomshoopse vrouwen aan de Friezinnen gelaten.

De verloren sets kunnen aan de finish van invloed zijn in de strijd om het landskampioenschap, waarin Sliedrecht Sport de beste papieren heeft sinds dit team van Eurosped won en tegen ander opponenten minder sets verspeelt. Ook vandaag won de ploeg ut Zuid-Holland zonder tiebreak, want met 3-1.

Eurosped had het vanmiddag knap moeilijk tegen de vrouwen van Sneek die na een moeizaam begin van het seizoen op toeren komen. Ze wonnen in Het Punt de eerste set met 20-25, waarna Eurosped alle moeite had o de tweede met 25-23 naar zich toe te trekken. In de derde set sloeg Sneek met 22-25 weer toe. En dus lag er grote druk op de Vroomshoopse equipe, die er wel stond toen het alles of niets was. Makkelijk ging het niet, want de vierde set werd met 25-21 gewonnen en de noodzakelijke tiebreak na een nerveus begin met 15-10.

Apollo en Set Up
Morgen komen de beide andere Twentse eredivisionisten in actie: het verrassende Apollo 8 uit Borne reist naar Sint-Anthonis om de strijd met FAST aan te gaan en Set Up’65 uit Ootmarsum, dat de komende weken moet proberen zich te plaatsen voor de kampioenspoule, dient ook zuidwaarts af te reizen om in Meijel om te proberen de punten bij Peelpush te veroveren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief