Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Jeanine Stoeten, Inge Molendijk en Maret Grothues in voorlopige selectie Oranje

Geplaatst op 30 maart 2012 door   ·   Geen reacties

NIEUWGEIN – Bondscoach van de Nederlandse volleybalsters Gido Vermeulen heeft de Twentse speelsters Jeanine Stoeten (Pollux/foto), Inge Molendijk (Sliedrecht Sport) en Maret Grothues (Cariparma Sigrade Volley, Italië) op de lijst gezet voor het Olympische Kwalificatietoernooi, begin mei in Ankara. Op de lijst staan ook Lonneke Sloetjes, Carloline Wensink, Robin de Kruijff, Alice Blom en Manon Flier, allen oud-speelsters van het Oldenzaalse Pollux:

Record-international Ingrid Visser staat ook op de lijst van Vermeulen. ‘Ingrid draagt het team een warm hart toe en is beschikbaar in noodgevallen, daarom hebben wij ook voor haar een speellicentie aangevraagd’, aldus Vermeulen. De bondscoach reisde de afgelopen maanden de wereld over om met de meeste dames bij te praten. ‘Ik heb een speelstergroep aangetroffen die bijzonder gemotiveerd is om het OKT te gaan spelen. De staf en de speelsters zijn zeer nieuwsgierig naar wat de komende samenwerking gaat brengen.’

Vanaf 2 april zullen de eerste speelsters die zijn terug gekeerd in Almere beginnen met trainen. Vanaf 17 april is de groep compleet om zich voor te bereiden op drie oefenwedstrijden tegen Bulgarije (23-25 april), waarna de ploeg op 26 april afreist naar Turkije voor het OKT. Inmiddels heeft Vermeulen ook zijn begeleidingsteam compleet. Ron Zwerver en Ralph Post fungeren als assistent-coaches, Henriëtte Weersing is teammanager en Bram Leijsenaar opereert onder Vermeulen als scout.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief