Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Kim de Wild van Eurosped geruime tijd uitgeschakeld

Geplaatst op 30 december 2017 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP – De blessure die libero Kim de Wild afgelopen zaterdag in de warming up voor de wedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal opliep, is ernstiger dan verwacht en zal maanden moeten revalideren.

De 24-jarige speelster heeft haar kruis- en mediale band in haar knie afgescheurd en is voor 6 tot 9 maanden uitgeschakeld. Een zeer grote teleurstelling voor de libero die aan een sterk seizoen bezig was en nu een lange revalidatie in het vooruitzicht heeft. Aanstaande donderdag zal De Wild al worden geopereerd door Dr. Hoogeslag, Orthopedisch Chirurg en Knie Specialist van het OCON.

Persoonlijk drama
‘Het is een groot verlies voor het team maar vooral een groot persoonlijk drama’, aldus bestuurslid Rademaker van Technische Zaken in een persbericht. De bedoeling is volgens haar op korte termijn vervanging te realiseren.

Nieuwe libero
Team Eurosped staat volgens Rademaker voor een belangrijke periode in de competitie en 17 januari wacht de eerste confrontatie met Sneek in de halve finalestrijd om de Nationale Beker. ‘We gaan daarom op zoek naar een vervanger voor Kim en hopen op korte termijn invulling te kunnen geven aan deze positie. Hoe eerder we een geschikte vervanger vinden, hoe meer het team ingespeeld kan raken met de nieuwe libero.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief