Zaterdag 20 april 2024

Pollux boekt ondanks onnodig setverlies eenvoudige zege op Sneek

Geplaatst op 5 november 2010 door   ·   Geen reacties

SNEEK – Pollux heeft na twee nederlagen op rij weer gewonnen. De volleybalsters uit Oldenzaal wonnen met 3-1 (25-16, 24-26, 25-21, 25-20) bij Sneek. De ploeg van trainer Jan Berendsen speelde drie sets goed, maar gaf de tweede set onnodig weg.

Teammanager Chris Deursen was tevreden over het spel. ‘We hebben vrij goed gespeeld. In de eerste set was het niveau bij ons hoog. Ook in de tweede set begonnen we goed. We kwamen op een 18-10 voorsprong, maar daarna werd het bij ons onrustig en gaven we de set onnodig weg. Het is moeilijk aan te geven waar dat precies aan lag. Sneek wisselde de spelverdeelster en daarna deden we onszelf gewoon tekort’, aldus Deursen.

Pollux pakte het niveau van de eerste set weer op in de derde set. ‘Uiteindelijk was het een prima wedstrijd met een goed resultaat. Ik vond Marlou Sommer (foto) vandaag de uitblinker. Ze scoorde veel via de aanval, had een hoge servedruk en was ook blokkerend sterk.’