Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Pollux één overwinning verwijderd van finale play-offs

Geplaatst op 26 maart 2011 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Pollux heeft een grote stap gezet naar de eindstrijd om de landstitel. In eigen huis werd in de eerste wedstrijd tegen TVC met 3-0 (25-18, 25-23, 25-23) gewonnen. Als het team van trainer Jan Berendsen  morgen weer wint is het zeker van de finale.

‘Het was een spannende wedstrijd en het kon eigenlijk ook alle kanten op. Vooral in de tweede en derde set ging het niet makkelijk’, sprak Berendsen. Daarin kwam Pollux ook op een achterstand van een paar punten, maar in de slotfase werden die twee sets alsnog binnen gehaald. ‘We hebben goed samengewerkt en hard geknokt. Dat dwing je wel wat af. Toch heb ik het idee dat we nog beter kunnen, maar TVC ook. Morgen spelen we in Amstelveen, toch een andere hal en ook een ander type bal. Dan gaat het weer niet makkelijk voor ons worden.’
Ilse Oude Luttikhuis had last van haar rug en zus Kirsten had enkelklachten en zij begonnen op de bank. Daarom had Antoinet Posthuma (foto) een basisplaats en ze greep haar kans. ‘Ze heeft een tijdje niet gespeeld, maar was aanvallend en in de servepass goed. Ze kan morgen weer een basisplaats verwachten’, aldus Berendsen.

Morgen is de tweede halve finale. De wedstrijd in Amstelveen begint om 14.00 uur.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief