Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Pollux grijpt naast titel

Geplaatst op 1 mei 2011 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De volleybalsters van Heutink Pollux zijn er vanmiddag niet in geslaagd de landstitel binnen te halen. In de vijfde en beslissende wedstrijd van de play-offs was Weert met 1-3 (25-16, 14-25, 20-25, 24-26) te sterk.

Beide ploegen leken last te hebben van de spanning in de uitverkochte Vondersweijde. Zo begonnen beide ploegen met een uitgeslagen serve. Pollux nam in de eerste set al snel het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Een voorsprong werd gestaag uitgebouwd en met 25-16 werd de set binnengehaald.
In de tweede set was Pollux vervolgens kansloos. De ploeg had veel moeite met het Limburgse blok en had daardoor veel moeite om te scoren. De derde set begon desastreus. Op de serve van Desiree Nouten liep Weert uit naar een 12-0 voorsprong. Bij 8-0 had trainer Jan Berendsen (foto) van Pollux spelverdeelster Tess von Piekartz al gewisseld voor Susan Stevelink. Met Stevelink herpakte Pollux zich wel, maar het gat met Weert was te groot. Van een 5-15 tussenstand kwam Pollux terug tot 11-17, maar Weert liet Pollux niet meer gevaarlijk worden.
Pollux begon in de vierde set weer met Von Piekartz, maar zij werd bij een 3-6 achterstand weer vervangen voor Stevelink. De set ging daarna gelijkop en bij 24-23 kreeg Pollux zelfs een setpunt. Deze werd echter niet benut en dat deed Weert bij 24-25 wel, waardoor de titel naar Weert gaat.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief