Pollux nu op alle fronten beter dan Capelle

Geplaatst op 12 februari 2011 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De volleybalsters van Heutink Pollux hebben voor de tweede keer in drie dagen gewonnen van King Software uit Capelle aan den IJssel. Waar het donderdag voor de competitie nog 1-3 werd in Zuid-Holland, was het team van trainer Jan Berendsen (foto) vandaag voor de beker met 3-0 (25-14, 25-16, 25-19) te sterk.

Pollux speelde de eerste twee sets ijzersterk. ‘Halverwege de set was het steeds al gespeeld’, sprak Berendsen. In de derde set duurde het tot 17-17 voordat Pollux het beslissende gat sloeg. ‘We zijn ook toen niet in de problemen gekomen. Ik ben tevreden. We hadden de derde set eigenlijk ook zoals de twee vorige moeten spelen, maar dat soort dingen gebeuren. Dat heeft te maken met wat concentratieverlies.’
De bezoekers konden donderdag nog een set pakken tegen Pollux, maar dat zat er vanavond nooit in. ‘Onze servedruk lag veel hoger. Ook waren we passend beter en blokkeerden we beter dan donderdag. We waren nu op alle fronten beter.’ Pollux maakte in de wedstrijd veertien blokpunten tegenover vier van King Software. Berendsen wees Marlou Sommer aan tot uitblinkster. ‘Ze was aanvallend, blokkerend en serverend erg sterk. Ze zat goed in de wedstrijd.’

Door de overwinning plaatst Pollux zich voor de halve finale van de beker. Morgen kan ook Set-Up’65 uit Ootmarsum zich hiervoor plaatsen. Zij nemen het om vijf uur in eigen huis op tegen Sneek. Pollux speelt de volgende ronde tegen de winnaar van Weert-Alterno.