Pollux ook na derde wedstrijd nog ongeslagen

Geplaatst op 30 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Pollux heeft een knappe overwinning geboekt op Sneek. In Oldenzaal was de ploeg van trainer Jan Berendsen met 3-1 (25-11, 25-23, 14-25, 25-20) te sterk voor de ploeg uit Friesland.

‘In de eerste set liep alles goed. We oefenden veel druk uit, de pass liep goed en we scoorden veel punten met de service’, sprak spelverdeelster Susan Stevelink (foto). In de tweede set liep Pollux lang achter de feiten aan, maar kwam de ploeg aan het einde van de set goed terug. ‘In de derde set raakten we in een diep dal. De pass was heel slecht en vloog alle kanten op. Ik denk dat het vooral een mentale kwestie was. We moesten meer rust in ons spel brengen. In de vierde set ging dat weer goed. We pakten ons spel weer op en wonnen eenvoudig.’ Pollux heeft nu drie wedstrijden gespeeld en heeft nog weinig serieuze tegenstand gehad. ‘We weten nog weinig van de tegenstanders, dus het is moeilijk te zeggen waar dit gaat eindigen. Sneek heeft wel een team dat denk ik in de top vijf gaat eindigen, dus in dat opzicht is dit een belangrijke zege. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en dan kunnen we in december, wanneer we tegen iedereen hebben gespeeld, meer zeggen. Volgende week spelen we bijvoorbeeld tegen Peelpush. Een lastig team dat het goed doet in eigen huis.’