Vrijdag 3 april 2020
Twentesport

Zwolle wil Eurosped dit seizoen als eerste oprollen

Geplaatst op 11 december 2019 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE/VROOMSHOOP – De volleybalsters van Regio Zwolle Volleybal willen morgenavond woensdag de eerste ploeg zijn die de trotse koploper van de eredivisie Eurosped uit Vroomshoop op een nederlaag trakteert. Een van de sterkhouders bij Regio Zwolle is voormalig Eurosped-ster Daphne Knijff. Er is Eurosped veel aan gelegen ongeslagen te blijven. Vanavond wonnen Apollo 8 uit Borne en Set-Up’65 uit Ootmarsum al hun wedstrijden.

De vraag dit seizoen is inderdaad wie de geoliede machine van de Vroomshoopse trainer-coach Jan Berendsen kan stoppen. Dan denk je vanzelf aan Sliedrecht Sport, want de regerend landskampioen en bekerhouder heeft nog maar één keer verloren, nota bene in eigen huis… van Eurosped.

Tamelijk moeilijk
In het eerste onderlinge treffen dit seizoen wist de ploeg uit Zwolle het Eurosped, nota bene in Het Punt te Vroomshoop, tamelijk moeilijk te maken, al won Eurosped wel. Het werd 3-1, maar dat lijkt makkelijker dan het was, want voor elke set moest worden gebikkeld: 25-22, 20-25, 25-20 en 25-23. Regio Zwolle Volleybal zal nu, zo laat het op de NeVoBo-site weten, met steun van het thuispubliek, alles geven om de eerste nederlaag van Eurosped te veroorzaken.

Eurosped moet ook winnen om de koppositie niet te hoeven delen met Sliedrecht, want die ploeg schoof vanavond Sneek met 3-0 aan de kant en staat nu met evenveel punten op een gedeelde eerste plek met Eurosped, dat morgen de verhoudingen dus kan herstellen…

Koude oorlog
Het team van trainer Wilfried Groothuis is al begonnen met de koude-oorlog-voering. Het team met zowel jonge talenten als ervaren speelsters valt niet te onderschatten, want wist van tot nu toe vijf van de negen wedstrijden te winnen waarvan twee keer nipt met 3-2. In eigen huis presteert de ploeg goed, dat zeggen ze morgenavond Landstede Sportcentrum zo te willen houden.

Apollo 8 en Set-Up’65 hebben speelden ook vanavond al een midweekse wedstrijd. Beide ploegen wisten te winnen.

Apollo 8-Alterno 3-0
De dit seizoen tegenvallende ploeg van Alterno uit Apeldoorn kreeg ook in De Veste van Borne amper kansen, al hadden ze een opleving. De eerste twee sets werden op het dooie akkertje door de Bornse vrouwen gewonnen en met de veelzeggende cijfers 25-13 en 25-21 op de wal gehengeld In de derde set ging het wat stroever en tot het laatst gelijk-op, waarbij de gasten in een spannende slotfase met 27-29 aan het langste eind trokken. Apollo 8 staat achter de grootmachten Eurosped en Sliedrecht knap derde.

Set-Up’65-Talentteam Papendal 3-1
De eerste set werd verrassend een prooi voor de thuisclub. De talentenploeg van de NeVoBo begon spetterend en liep snel weg om de eerste set uiteindelijk met 22-25 te winnen. In de tweede set herpakte Set Up’65 zich en aangemoedigd door het thuispubliek in De Schalm ‘wandelden’ de vrouwen van Ootmarsum naar 25-7. Dat spel herhaalde zich in set drie die met vergelijkbare duidelijkheid werd afgesloten: 25-9 De afsluitende vierde was iets meer wedstrijd, maar ook lekker bijgeschreven met 25-18. Set Up’65 staat nu vijfde.

FOTO: Daphne Knijff in het midden (Volleybal.nl/Nevobo.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief