Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Volleybal: Rivo Rijssen en Set-Up’65 pakken titel in topdivisie

Geplaatst op 13 april 2013 door   ·   Geen reacties

Twente'05 - Rivo RijssenRIJSSEN/OOTMARSUM – De volleybalheren van Rivo Rijssen en de volleybalvrouwen van Set-Up’65 hebben in de topdivisie beslag gelegd op de titel. Beide teams wonnen hun kampioenswedstrijd in hun eigen sporthal met 3-0 en zijn daardoor verzekerd van het kampioenschap. Ook krijgen zij de mogelijkheid om te promoveren naar de eredivisie.

In Rijssen nam Rivo het op tegen Sliedrecht Sport. Met die ploeg had het eigenlijk nauwelijks moeite. Mede dankzij de steun van de goed gevulde Reggehal won de ploeg van Hans Bruins de eerste set met 25-15. In de tweede set ging het allemaal wat moeizamer, maar werd desondanks toch opnieuw gewonnen: 25-22. Met een 2-0 voorsprong op zak werd de derde set met 25-16 gewonnen en was het felbegeerde kampioenschap een feit.

Iets later dan de mannen van Rivo begonnen de vrouwen van Set-Up’65 in Ootmarsum met eenzelfde doelstelling aan hun wedstrijd met Flamingo’s’65. De toeschouwers waren ook in De Schalm met grote getallen gekomen, waardoor de ploeg met een mentale voorsprong de wedstrijd in ging. De voorsprong werd al snel omgezet in een voorsprong op het veld, want de eerste set ging met 25-15 gewonnen. De vrouwen trokken daarna door en pakten de tweede set zo nodig nog ruimer: 25-14. De laatste set ging toch wat moeizamer, maar werd toch met 25-20 binnen gehaald. Daardoor konden ook de Ootmarsumers een titel vieren.

In de topdivisie spelen de teams nog één wedstrijd.

Archieffoto: De volleybalheren van Rivo Rijssen en Twente’05, dat ook uitkomt in de topdivisie, schudden elkaar de hand.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief