Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Set-Up’65 dupe van herrijzenis Sneek; winst Eurosped

Geplaatst op 16 november 2019 door   ·   Geen reacties

OOTMARSUM – Voor koploper Eurosped uit Vroomshoop was er vanavond in Arnhem/Ede geen probleem, want er werd eenvoudig met 0-3 van Talententeam gewonnen. De vrouwen van Set-Up’65 en Apollo 8 verloren hun wedstrijden

Daarmee behouden de Vroomshopers de koppositie in de eredivisie, ook al won ‘aartsvijand’ Sliedrecht Sport makkelijk van Apollo 8. Het was de Bornse ploeg niet gegeven het de regerend landskampioen moeilijk te maken. Tegen een herrezen VC Sneek hebben de volleybalvrouwen van Set-Up’65 in eigen huis met 1-3 verloren.

Talententeam Papendal-Eurosped 0-3
Deze ontmoeting was meer en masterclass dan een wedstrijd, waarbij de talenten met open monden zagen hoe mooi en snel volleybal op het hoogste niveau kan zijn. Voor de talententrainer Avital Selinger, die na jaren als gevierd toptrainer/bondscoach oefenstof nu op verzoek van de volleybalbond de jonge groei-briljanten van de NeVoBo onder zijn hoede heeft genomen, zal het spel van de ploeg van collega Jan Berendsen de ogen hebben gestreeld. In de eerste set konden de talenten met 21-25 nog in het spoor blijven, daarna namen de krachten af: 18-25, 16-25. Eline Timmerman (zie foto) was met elf treffers de topscorers bij de Vroomshopers.

Set-Up’65-VC Sneek 1-3
De vrouwen van Set-Up’65 moesten in hun eigen Schalm hun meerdere erkennen in Sneek dat na een dramatisch slecht begin van de competitie trainer Paul Oosterhof verving door diens assistent Henriëtte ter Steege voor de groep te zetten. Weliswaar pakte de thuisploeg nog wel de eerste set met 25-15, daarna regeerden de gasten en dat resulteerde in 15-25 en 16-25, waarna Set Up’65 in de spannende vierde set bijschakelde, bij 24-23 een vijfde set leek af te dwingen, maar toch met 24-26 verloor.

Sliedrecht Sport-Apollo 8 3-1
Het was de Bornse ploeg niet gegeven het de regerend landskampioen moeilijk te maken, al werd er wel een set gepakt. Nadat de gastvrouwen de eerst set met 25-21 naar zich toe trokken, wonnen de vrouwen van Apollo 8 de tweede met 20-25. Het bleek een tijdelijke dip van de kampioensploeg van Vera Koenen te zijn geweest, of een geste, want daarna werd de Twentse equipe met twee keer 25-16 in sporthal De Basis afgetroefd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief