Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Sliedrecht laat Eurosped kansloos in de bekerfinale

Geplaatst op 18 februari 2018 door   ·   Geen reacties

HOOGEVEEN/VROOMSHOOP – De volleybalvrouwen van Team Eurosped hebben de bekerfinale tegen Sliedrecht in Hoogeveen kansloos verloren. Het werd 3-0 voor de ploeg uit Zuid-Holland. Ook verloor Eurosped aan het eind van de tweede set aanvoerder en passer/loper Judith Kamphuis. Dat is met het oog op de play-offs in de kampioenspoule, die volgende week beginnen, eveneens een tegenslag.

Eigenlijk kwam Eurosped er in Hoogeveen zonder dat het echt slecht speelde, dat geenszins, niet echt aan te pas, want de vrouwen uit Vroomshoop bleken speltechnisch en mentaal een maatje te klein voor Sliedrecht, dat na de zeges van 2012 en 2015 zijn derde beker probleemloos pakte.

Alleen in het begin van de tweede set was Eurosped eeen poosje de bovenliggende partij, bouwde een voorsprong op, maar zag de opponenten toch weer erop en erover komen, waarna de extra domper het uitvallen van Kamphuis de wet van Murphy bevestigde.

Groot feest
Het was in de sporthal Het Activum een groot feest, met honderden fans van Eurosped op de banken. Ze zagen hoe het misging, doordat Sliedrecht het Vroomshoopse team van trainer Jan Berendsen meet af aan onder druk zette, weinig weggaf en de service van Europsped veelal pareerde. Ook in de derde set stond Eurosped een poos op voorsprong, maar weer herrees Sliedrecht, dat het eerste het beste setpoint meteen benutte.

Surplus aan klasse
Het werd door een surplus aan klasse en overtuiging dat de Sliedrechtse ploeg van Matt van Wezel, die trouwens bondscoach van Noorwegen wordt, een regelmatige zege boekte met de veelzeggende setstanden van 25-21, 25-20 en 25-16.

Opstelling Eurosped: Wopereis, Oude Luttikhuis, Kamphuis, Knijff, Gommans, Beach en Mota.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief