Zaterdag 27 april 2024

Sprookje van Set-Up duurt voort, weer verlies Eurosped

Geplaatst op 6 maart 2019 door   ·   Geen reacties

OOTMARSUM – De kans neemt toe dat het Ootmarsumse volleybalsprookje van werkelijkheid wordt, want vanavond won Set-Up’65 opnieuw en weer tegen een titelfavoriet. Eurosped moest in en tegen Sliedrecht buigen.

Set-Up’65 trof met Sneek in Ootmarsum een ploeg die ook nog ongeslagen was in de kampioenspoule. In de eerste set pakten de Friezinnen met het initiatief en wonnen met 18-25 binnen. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en zegevierden de gastvrouwen met vergelijkbare cijfers: 25-19. Ook de derde set was voor Set-Up’65 en dat kwam weer in 25-19 tot uiting.

De ploeg uit Friesland knokte zich in een zinderende set vier met bijna naar een tie-break, maar in een spectaculair slotoffensief met kansen over en weer werd het 27-25. Het team van De Schalm staat nu op de tweede plek met ‘slechts’ twee punten achterstand op Sliedrecht Sport, dat vanavond in De Basis met 3-1 van Eurosped won.

Eurosped
Eurosped moest in Sliedrecht zijn meerdere erkennen in Sliedrecht. Het was de derde nederlaag op rij voor de Vroomshoopse vrouwen. Zeker in het begin ging de absolute titelfavoriet daverend van start en wist Eurosped amper waar het te zoeken, maar na het dikke verlies in de eerste set met 25-16 deed de ploeg weinig voor de gastvrouwen onder, sterker nog, het werd een heroïsch gevecht.

De tweede set won Eurosped met 21-25 en in de derde had Eurosped een mentale dreun kunnen uitdelen, want in een hectische slotfase ging het op en neer, wat tot doldwaze taferelen leidde, in en om de speelvloer. Het duurde en duurde maar, tot het gelukdubbeltje toch de kant op viel van de thuisploeg: 31-29! Ofschoon ook in de vierde set Eurosped mogelijkheden kreeg, was het toch Sliedrecht dat – uiteindelijk toch nog ruim – aan het langste eind trok: 25-16.