Vrijdag 25 oktober 2024

Stunt Eurosped TVT bij koploper Sliedrecht Sport

Geplaatst op 3 februari 2013 door   ·   Geen reacties

SLIEDRECHT – Een stunt van de volleybaldames van Eurosped TVT. Op bezoek bij koploper Sliedrecht Sport won de ploeg van trainer Jan Berendsen verrassend met 2-3. Het was alweer de zevende keer op rij dat de eredivisionist een competitiewedstrijd won.

Dat Team Eurosped in topvorm stak was al bekend, maar een overwinning bij Sliedrecht Sport dat was toch wel even andere koek. Toch waren het de Almelose volleybaldames die brutaal de leiding namen in sporthal De Stoep. Eerder stond de ploeg nog met 20-16 achter, maar na een fraaie inhaalrace stond er 28-30 op het scorebord waarmee de eerste set een feit was. Vervolgens kreeg TVT het moeilijk en moest het twee sets afstaan, voornamelijk doordat de servicedruk wegviel. Het werd 2-1 en Eurosped leek klaar voor een nederlaag, maar kreeg het omgekeerde. Na een goede vierde set, die in 17-25 eindigde voor Eurosped moest een vijfde set beslissing. De Twentse dames waren weer in de wedstrijd en zegevierden glansrijk met 10-15.

Ondanks de overwinning staat Eurosped TVT nog steeds op de vierde plaats. VC Sneek, dat derde staat won hun wedstrijd ook met 2-3 waardoor de achterstand nog steeds vijf punten is.

Archieffoto: Ilse Oude Luttikhuis in actie.