Woensdag 8 mei 2024

Belgische winnaars bij Ermasport volleybal classic

Geplaatst op 30 december 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De Ermasport volleybal classic kent twee Belgische winnaars. Bij de mannen ging de titel naar Topvolley Antwerpen (foto links), de dames van Asterix Kieldrecht prolongeerden de damestitel. De finale bij de mannen werd een waar spektakelstuk. Antwerpen boog een 2-0 achterstand tegen Euphony Asse-Lennik om en won uiteindelijk met 3-2. Het was de kers op de taart voor de toernooiorganisatie, die het toernooi dit jaar voor de laatste keer organiseerde.

Het begin van de wedstrijd was voor Lennik, dat al snel een voorsprong van 6 punten opbouwde. Met name spelverdeler Tim Verschueren blonk in de beginfase van de wedstrijd uit. Hoewel Antwerpen nog terug wist te komen was de eerste set uiteindelijk een gemakkelijke prooi voor Lennik. De set eindigde in 21-25. Ook de tweede set werd door Lennik gewonnen, waardoor de finale slechts een formaliteit leek te worden. Een belangrijk moment was een ongekend lange rally waarbij Lennik uiteindelijk aan het langste eind trok. Het betekende een voorsprong van vier punten die de ploeg van de Nederlandse trainer Marco Klok niet meer weggaf: 20-25.

Keerpunt in de wedstrijd was de derde set, die gelijk opging. Bij een stand van 22-24 kreeg Lennik zelfs twee matchpoints, maar de ploeg verzilverde geen van beide kansen. Antwerpen knokte zich terug en won de set met 27-25. Lennik leek daarna het spoor bijster te zijn. Antwerpen nam al snel de leiding in de vierde set, die het niet meer uit handen gaf. Lennik probeerde wat het kon, maar kon de opgeleefde Antwerpenaren niet afstoppen. De set eindigde in 25-20, waardoor een vijfde en beslissende set nodig was om de winnaar van het toernooi te bepalen. Die laatste set was ook direct de meest zenuwslopende van allemaal. Antwerpen begon beter dan Lennik en kreeg als eerste de kans om de toernooiwinst binnen te halen. Dat deed het zestal echter niet, waardoor het publiek nog wat langer op het puntje van de stoeltjes kon blijven zitten. Uiteindelijk kreeg Antwerpen liefst vijf keer een matchpoint voordat de Belgen het laatste beslissende punt maakten. De snoeiharde service van Mads Ditlevsen was misschien wel de spreekwoordelijke kers op de slagroomtaart. Geen van de mannen van Lennik kon de bal toucheren, laat staan tegenhouden: 21-19. Het was de eerste keer dat Antwerpen het toernooi won en daar was de trainer, Kris Tanghe, erg blij mee. ‘We hebben in deze wedstrijd echt karakter getoond’, aldus de trainer. ‘Ik moet een groot compliment maken voor de jongens.’

De prijs voor de meest waardevolle speler van het toernooi ging naar de Belgische spelverdeler Tim Verschueren van verliezend finalist Lennik. Met name zijn prestaties in de halve finale tegen het Spaanse Numancia waren in de uitverkiezing van doorslaggevend belang.

Titelprolongatie
Bij het damestoernooi, dat voor de tweede keer werd gehouden tijdens de classic, prolongeerde Asterix Kieldrecht (foto links) de titel. De ploeg won met 3-1 van Sliedrecht Sport. Nadat de eerste set was gewonnen door Kieldrecht (25-19), trok Sliedrecht de stand in de tweede set gelijk (25-16). De derde set werd op moeizame wijze gewonnen door de Belgische ploeg uit Kieldrecht, zij het met moeite (28-26). De vierde set ging het voor de titelhouder makkelijker. Met de eindstand van 25-17 was de titelprolongatie een feit voor Kieldrecht. De prijs voor de meest waardevolle speelster van het toernooi ging naar Esther van Berkel van Sliedrecht Sport.

Bron foto’s: Sportfoto regio Twente