Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Twee sporttrainers met immense verdiensten overleden

Geplaatst op 19 maart 2020 door   ·   Geen reacties

ALMELO/GOOR – Twee vermaarde trainers, volleybaltrainer Kees Jansen uit Goor en basketbaltrainer Jan Steenhagen uit Almelo, zijn overleden.

De 83-jarige Jansen was zes decennia trainer-coach van uiteenlopende clubs, onder meer de toenmalige volleybalclub Vredestein in Enschede, dat destijds in de eredivisie speelde. Naderhand trainde hij eredivisieclubs als Dynamiek Goor, Reflex Kampen, Kuipers Zwolle en Volco Ommen. Ook was Jansen bondscoach van de Nederlandse zitvolleybalploeg, die tien jssr geleden meedeed aan de Paralympics in Sydney. Zijn laatst club was Harambee, de volleybalclub van Universiteit Twente, die hij dik na zijn tachtigste verjaardag de kneepjes van het geliefde spel bijbracht.

De 67-jarige Steenhagen was tientallen jaren het boegbeeld van alles wat basketbal ademde in Almelo en omstreken. Hij was de spraakmakende steunpilaar van de basketbalvereniging Uitsmijters. Steenhagen was meer organisator dan basketballer. Hij maakte de vereniging groot. Naast trainer was Steenhagen dé man van het aan de club gelieerde internationale basketbaltoernooi, het White Diamonds-toernooi, dat aanvankelijk nationaal groot was, maar in de loop der jaren ook internationaal tot de verbeelding sprak.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief