Dinsdag 7 april 2020
Twentesport

Topweekend vrouwenvolleybal-eredivisionisten Twente

Geplaatst op 26 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP/BORNE/OOTMARSUM- Alle drie de Twentse eredivisionisten in het vrouwenhandbal hebben vanavond hun wedstrijd gewonnen. Eurosped zette in Vroomshoop het zuidelijk Peelpush in drie sets aan de kant. Ook voor Set Up’65 uit Ootmarsum waren drie sets genoeg om Alterno in Apeldoorn te bedwingen. In de eigen hal moest Apollo 8 één set aan Regio Zwolle gunnen, maar won wél: 3-1.

Eurosped voert nu met de volle buit uit vier wedstrijden de ranglijst in de eredivisie aan. Het team gaat nu alleen aan de leiding in de eredivisie van het Nederlandse vrouwenvolleybal, al kan het al jaren almachtige Sliedrecht Sport met één wedstrijd minder gespeeld op gelijke hoogte komen. Volgende week gaat het knallen als Eurosped naar Sliedrecht afreist voor een rechtstreeks gevecht in sporthal De Basis om de (voorlopige) macht aan de top.

Het is een grote wens van trainer Jan Berendsen en zijn vrouwen om eindelijk eens het kampioensfeest te kunnen vieren en Vroomshoop uit zijn dak te laten gaan. Het team had vandaag in de eerste set geen kind aan Peelpush door die eenvoudig en snel met 25-17 te winnen, maar in de tweede en derde set was het hard werken om met 27-25 en 28-26 de zege in drie bedrijven te bewerkstelligen.

Derby in aantocht
Set-Up’65 won in Apeldoorn met 0-3 van Alterno en daarmee doet de ploeg van de dit seizoen nieuw aangetreden trainer Tom Engbers het boven verwachting omdat de prioriteit van de Ootmarsummers bij de club ligt en niet zoals voorheen exclusief bij de hoofdmacht. De vrouwen troefden niettemin Alterno af met 22-25, 19-25 en 23-25. Volgende week is de derby tegen Apollo 8 in De Schalm te Ootmarsum. Ook daar zal sprake zijn van sentimenten. Apollo 8 verkeert ook in hogere sferen, want bond vandaag Regioteam Zwolle in vier sets aan de zegekar: 17-25, 25-23, 25-19 en 25-12.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief