Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Verhuizing naar Vroomshoop voor Eurosped nog niet top

Geplaatst op 19 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP/OOTMARSUM – De eerste streekderby van het seizoen tussen de vrouwen van de volleybalclubs Eurosped en Set-Up’65 vindt dit weekend plaats in Vroomshoop. De druk ligt Eurosped dat voor het eerst voor eigen publiek speelt.

De euforie bij de volleybalvrouwen van Eurosped over de verhuizing van Almelo naar Vroomshoop is geluwd, zeker nu de eerste resultaten tegenvallen. Dat hoeft nog niks te betekenen, maar de noodzaak om te presteren neemt wel toe. Die druk is mede gebaseerd op de veronderstelling dat Het Punt te Vroomshoop betere voorwaarden, financiële middelen en faciliteiten voor topsport zou bieden dan de ultramoderne accommodatie IISPA in Almelo. Deze druk werd nog eens verhoogd doordat bij de teampresentatie hardop door trainer-coach Jan Berendsen werd uitgesproken dat Eurosped voor niets minder gaat dan de landstitel.

Koude douche
Dan is het toch even een koude douche als de eerste twee wedstrijden in en tegen Apeldoorn en Sneek worden verloren. Oké, het waren uitwedstrijden, maar toch. Dan is het ook nog zo dat Eurosped in de eerste thuiswedstrijd tegen streekgenoot Set-Up 65 uit Ootmarsum speelt, dat al wel een wedstrijd won, namelijk van Apeldoorn, waarvan Eurosped het hoofd moest buigen.

Er is in Vroomshoop nog geen vrouw overboord, maar de volgende wedstrijd moeten punten op gaan leveren. En dat streekrivaal Set Up’65 de tegenstander is, kan – voor zover mogelijk en noodzakelijk – extra kracht geven. Aan alle ingrediënten voor een volleybal kraker lijkt te worden voldaan.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief