Dinsdag 22 oktober 2019
Twentesport

Verliesbeurten voor vrouwen van Eurosped en Set-Up’65

Geplaatst op 27 maart 2019 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP – Het was de volleybalvrouwen van Eurosped vanavond niet gegeven titelfavoriet Sliedrecht Sport naar een nederlaag te spelen, want in de tiebreak bleken de gasten met 10-15 toch te sterk, zodat het in Het Punt 2-3 voor de ploeg van Vera Koenen werd. Ook voor Set-Up’65 zat het er in een belangrijke wedstrijd niet in, want de Ootmarsumse vrouwen gingen vanavond in en tegen Sneek met 3-0 ten onder.

Eurosped maakte het Sliedrecht heel lastig. De eerste set, een stratetisch strategospel, bleef met 25-21 in Vroomshoop. Op de tweede zat nog meer druk, van beide kanten, waarbij de gasten uiteindelijk aan het langste eind trokken met een miraculeuze 23-25. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg om te winnen, al liet Eurosped de gasten in de finale van de set nog akelig dichtbij komen alvorens het toch zelf met 25-20 af te ronden. Sliedrecht bracht de spanning terug door de vierde set – na een hectisch-nerveuze slotfase met 19-25 op te eisen.

In de beslissende vijfde set had Sliedrecht de nerven het meest in bedwang, wat in 10-15 tot uiting werd gebracht. Door de nederlaag is Eurosped vrijwel uigeschakeld voor de landstitel. Wil de ploeg er uitzicht op houden, dan moet zondag van Sneek worden gedwongen, opnieuw thuis, en zullen daarna moeten winnen van streekgenoot Set Up’65 en Regio Team Zwolle, maar dan nog is Team Eurosped afhankelijk van misstappen van de concurrentie.

Set-Up’65 liet vanavond al punten liggen in Sneek, want werd met 3-0 gewassen en geschoren. In de eerste set was de ploeg van trainer Lesley de Jonge nog niet bij de les en kreeg met 25-115 billenkoek. In de tweede set deed de formatie uit Ootmarsum wel serieus mee, tot 23-gelijk, waarna de vrouwen van Sneek toch aan het langste eind trokken. In de derde set knokten ze wel op leven en dood, maar het was uiteindelijk Sneek dat kordater was, meer rendement uit het eindspel trok en Set-Up’65 met 25-19 aan het kortste eind liet trekken.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief