Woensdag 24 april 2024

Volley geen partij Eurosped; uitschakeling Set Up’65

Geplaatst op 23 november 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Het verschil tussen de top van de eredivisie en en de top van de eerste divisie was dan toch te groot, want het beter-treffen in Wierden werd vanavond een eenvoudige prooi voor de vrouwen van Eurosped. WVC Volley werd in de eigen sporthal De Dikken met 0-3 kansloos gelaten.

Op bezoek bij mede-eredivisionist Regio Zwolle Volleybal ging Set Up’65 uit Ootmarsum vanavond in een gelijkwaardige bekerstrijd met 3-2 verloren. Apollo 8 uit Borne is wel een ronde verder door door Alterno uit Apeldoorn simpel opzij te zetten.

WVC Volley-Eurosped 0-3
Het was de Wierdense club er vooral om dit bekerduel tegen de Vroomshoopse koploper van de eredivisie tot een feest te maken. Opkomst, sfeeracties en sportambiance maakten de wedstrijd tot een feest. Natuurlijk probeerde de thuisploeg van trainer-coach Frank van den Noort er wel een wedstrijd van te maken, maar de luchtballon werd snel doorgeprikt. De setstanden van deze show (25-13, 25-16 en 25-12) waren veelzeggend. Na afloop was het nog lang gezelligheid troef bij de verzustering in het het horecagedeelte van sporthal De Dikken.

Regio Zwolle Volleybal-Set-Up’65 3-2
De ploeg uit Ootmarsum dichtte zichzelf kansen toe en moest op voorhand ook hoger worden aangeslagen, maar liet zich geregeld afbluffen, vooral op beslissende momenten. De bezoekers hadden het beste van het spel. Waar de gastvrouwen de eerste set krapjes met 25-23 wonnen, wist de ploeg uit Oost-Twente de tweede relatief eenvoudig met 16-25 op te eisen en daarna de derde met iets meet moeite, maar toch, 24-26. Daarna lieten de Ootmarsummers hun opponenten in een slopende set met 29-27 onnodig weer in de wedstrijd komen en verloren ze de beslissende tiebreak geknakt met 15-8.

Apollo 8-Alterno 3-0
Het kan zomaar weer een mooi bekerjaar worden voor Apollo 8, want de verrassende (zij het verliezende) finalist van vorig seizoen won vandaag eenvoudig van Alterno en liet de club uit Apeldoorn geen moment in het spel komen. Na overrompelende zeges in set één en set twee (beide met 25-13 een prooi voor de Bornse vrouwen) dreigde Apollo 8 in de derde set de zaken net iets te gemakkelijk op te nemen, maar ze maakten het uiteindelijk niet moeilijker dan het was: 25-22.