Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Volleybalsters Oranje laten op WK weinig heel van Kenia

Geplaatst op 5 november 2010 door   ·   Geen reacties

HAMAMATSU – De Nederlandse volleybalsters hebben in Japan de vierde WK-wedstrijd met klinkende cijfers gewonnen van Kenia: 25-8, 25-14, 25-11. Morgen speelt Oranje de laatste wedstrijd van de eerste poulefase tegen Puerto Rico. 

Vooraf was al duidelijk dat Nederland van het relatief zwakke Afrikaanse land zou gaan winnen. Daarom nam bondscoach Avital Selinger geen risico met de licht geblesseerde Caroline Wensink die kampt met een onwillige buikspier. De voormalige speelster van Pollux werd buiten de selectie van twaalf gehouden, maar kan morgen tegen Puerto Rico waarschijnlijk wel weer voluit spelen. ‘Het is niet echt ernstig en ik wordt goed en intensief behandeld’, aldus de middenaanvalster.

Bondscoach Avital Selinger begon met zijn gebruikelijke basisploeg waarbij Laura Dijkema het spel verdeelde. Maar gaandeweg het eenzijdige duel gunde de Nederlandse leidsman al zijn speelsters de nodige tijd binnen de lijnen. In de tweede set werd het nog wel even 12-12, maar vervolgens konden de Keniaanse vrouwen nog maar twee punten scoren. De enige Twentse speelster van oranje, Maret Grothues (foto), scoorde 12 punten.

Om zeker te zijn van deelname aan de volgende speelronde moet morgen gewonnen worden van Puerto Rico.

Delen is sportief

Tags:

Reacties (0)
Archief