Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Webton Twente gaat verder in de B-league met een jeugdig team

Geplaatst op 21 juli 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Volleybalclub Webton Twente komt het komend seizoen uit in de B-League. De Enschedese vereniging liet eerder weten zich terug te trekken uit de A-League. Reden was een onvoldoende financieel fundament onder een nieuwe deelname in de hoogste nationale volleybalcompetitie. Omdat Reflex Kampen bereid is de vrijgekomen plek in de A-League in te nemen, kan Webton Twente komend seizoen op het een-na-hoogste niveau acteren.

De ambitie om op een zo hoog mogelijk niveau te volleyballen blijft onverminderd bestaan. De voorbereiding start op maandag 15 augustus. Op 3 september speelt de ploeg van trainer Henk Goor (foto) bij Longa’59 in Lichtenvoorde. Zaterdag 10 september presenteert de ploeg zich aan het thuispubliek in de Pathmoshal. Een week later,op  zaterdag 17 september, wordt er geoefend tegen Rivo in Rijssen. Deze ploeg is afgelopen jaar gepromoveerd vanuit de eerste divisie en wil hoge ogen gaan gooien in de komende competitie in de B-league.

De nieuwe trainer Henk Goor, die aan het eind van vorig seizoen het stokje overnam van Brahim Abchir, gaat met een sterk vernieuwde en verjongde selectie aan de slag. Van de ploeg die vorig jaar 6e in de A-league werd, zijn Pim Heurman, Tom Slaghekke, Bart Dost en Hans Korpershoek over. De laatste wilde aanvankelijk een stapje terug doen. Nu Webton Twente in de B-league gaat spelen en de belasting terug gebracht is, wil hij zijn ervaring gebruiken om een jonge spelverdeler op te leiden.

Verder zijn Arjan Heupers en Rinke Olthof terug, beiden brengen veel B-League ervaring mee. Benno Lansdorp is een veelzijdig inzetbare speler, die met zijn ruime beachvolleybal ervaring veel met een bal  kan. Op het midden speelt verder de 26 jarige Michiel van Staaveren. Nieuw is libero Robbin Hertong, een jonge en leergierige speler die Mark Ebbinge moet doen vergeten. Van Landstede 2 kwam de 23-jarige Niels Ringenaldus die met z’n 2.04 veel lengte aan het net brengt. Verder is uit eigen jeugd spelverdeler Jelle Klein Teselink aan de selectie toegevoegd, net als diagonaal Jasper Smit.

Goor wil meer gezicht gaan geven aan het Twentse volleybal. Regionale talenten worden dan ook in staat gesteld om deel te nemen aan de trainingen naast die van hun eigen vereniging. In zijn visie moeten verenigingen in het oosten van het land, met name in Twente, meer gaan samenwerken. Goor wil weer een fundament neer zetten, waarop de aanstormende jeugd, het B-team van Twente ’05 werd immers Nederlands kampioen, ingepast kan worden. Zodoende kan blijvend de aansluiting gevonden bij de nationale top.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief