Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Webton Twente haalt ondanks nederlaag veel hoger niveau dan vorige week

Geplaatst op 17 januari 2011 door   ·   Geen reacties

15 januari 2011

GRONINGEN – Vorige week zakte Webton Twente nog door het ijs, toen de bekerwedstrijd tegen het in de competitie nog puntloze Taurus met 3-1 werd verloren. Vanavond speelde de ploeg van trainer Brahim Abchir op een veel hoger niveau. De ploeg bood de ongeslagen koploper Lycurgus goed partij, maar dolf wel het onderspit. Lycurgus won met 3-1 (23-25, 25-21, 25-23, 25-13).

De ploeg uit Groningen verloor in de competitie pas drie sets, maar Twente liet zien daar niet van onder de indruk te zijn. De Enschedeërs wonnen de eerste set en boden in de twee daaropvolgende sets ook goed partij. ‘We hebben heel goed gespeeld en er ook dichtbij gezeten. We hebben nu een dubbel gevoel vanwege dat sterke spel, maar ook omdat we verloren hebben’, sprak speler Martijn Sytsma (foto). Vooral in de derde set had Twente kansen op meer. ‘Tot dat moment ging het fantastisch. Dat we de vierde set dan verliezen kan ik mee leven. We hebben gevochten en alles gegeven in die drie sets. Misschien was het ook de teleurstelling van het mislopen van de derde set, dat het daarna niet meer lukte. Zij hebben veel kwaliteiten en maakten weinig fouten. Die maakten wij toen wel. Jammer.’

Abchir had wat veranderingen bij het passen aangebracht na de teleurstellende bekeruitschakeling van vorige week. ‘Dat was vandaag ook veel beter op orde. Daardoor speelden we ook veel makkelijker. Het niveau is zienderogen vooruit gegaan. Ook speelden we vandaag met veel meer discipline. We hebben elkaar vandaag naar een hoger niveau geholpen en dat geeft vertrouwen voor de reeks moeilijke wedstrijden die we nu nog krijgen’, aldus Sytsma.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief