Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

Winst vrouwen Set Up’65; morgen Apollo 8-Eurosped

Geplaatst op 12 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

OOTMARSUM – Er was voor de volleybalvrouwen van Set Up’65 een vijfsetter nodig om FAST met een nederlaag terug naar het zuiden te sturen.

Alterno uit Apeldoorn en Talententeam Papendal wonnen vanavond ook met 3-2 en de teams staan dus halverwege de eerste speelronde gedrieën bovenaan.

In de eigen sporthal De Schalm won de thuisploeg de eerste set met 25-16 van de tegenstander uit Gennep/Sint Anthonis, de derde met 25-19 en de tiebreak met 15-12. De tweede en vierde set moesten aan de ploeg van Harmen Bijsterbosch laten.

De verwachtingen in Ootmarsum zijn trouwens niet al te hoog gespannen, want de nationale nummer drie van vorig seizoen heeft de bakens enigermate verzet, want er vertrokken sterkhouders, ook trainer Lesley de Jonge gaat zich concentreren op de cultuur en structuur van Set Up’65 en daardoor is Tom Engbers is nu eerstverantwoordelijk voor de selectie. Het eerste vrouwenteam moet vooral weer ‘een vertrouwd onderdeel’ van de club blijven. De successen van het afgelopen seizoen bleken niet voldoende om duurzaam speelsters aan Set-Up’65 te binden. Om die reden is de focus nu gericht op de speelsters die graag willen blijven, ook bij andere teams van de vereniging komen kijken en aan clubactiviteiten meedoen. Winnen is mooi, zoals vanavond, maar voorop staat het laten doorstromen van eigen talent.

Eerste derby
Morgen komen de twee andere eredivisieploegen op de mat, en meteen ook in één de zes Twentse derby’s, want de Vroomshoopse vrouwen van Eurosped gaan naar sporthal De Veste in Borne om te proberen Apollo 8 als eerste tegenstander te overwinnen. Overigens is Apollo 8 ook een club met een sterke verenigingscultuur en Eurosped is géén vereniging, maar vooral een team.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief