Vrijdag 12 juli 2024
Twentesport

7400 deelnemers aan StrongmanRun; Marco Muller wint

Geplaatst op 7 september 2014 door   ·   Geen reacties

HELLENDOORN – De derde editie van de StrongmanRun in Nijverdal was ook dit jaar weer een groot succes. 7400 deelnemers waagden zich aan een parcours van 21 kilometer, waarbij ze tussendoor langs drieëndertig hindernissen moesten. De Holtense Maro Muller won de Strongmanrun: hij finishte na 1 uur en 37 minuten. De Duitse Ike Feil was bij de vrouwen het snelst.

Bijna heel Hellendoorn en Nijverdal waren zondagmiddag afgezet voor een van de grootste jaarlijkse sportspektakels in Twente. Het parcours startte in het centrum van Hellendoorn, ging vervolgens via de Hellendoornse berg naar Nijverdal, om vervolgens via de Sallandse Heuvelrug weer terug te voeren naar Hellendoorn. De hindernissen – lopen over banden, kruipen door tunnels, zwemmen door de Regge, klimmen over containers, lopen door de mais etc. – maakten de 21 kilometer hardlopen extreem zwaar.

Bekende Nederlanders als Erben Wennemars en Erik Hulzebosch deden mee aan de Strongmanrun. Daarnaast deden er drie stellen mee die vlak voor de start trouwden, om vervolgens het loodzware parcours af te leggen. Deelnemers die het hele parcours volbracht hadden, kregen een medaille als aandenken.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief