Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Beslissend duel voor Oranjevrouwen

Geplaatst op 26 november 2014 door   ·   Geen reacties

Dekker 375x250 CF4A0780 - HoaVERONA – Voor het Nederlands vrouwenelftal staat donderdagavond het beslissende duel met Italië op het programma. Nadat eerder in Den Haag met 1-1 gelijk werd gespeeld, zal in Verona de beslissing vallen. Dan wordt duidelijk welk land zich kwalificeert voor het WK in Canada, volgend jaar.

Het zou voor het Nederlands vrouwenelftal de eerste keer zijn dat het zich zou weten te kwalificeren. Een kwalificatie zou een enorme stimulans vormen voor het vrouwenvoetbal in Nederland, al jaren een van de snelst groeiende sporttakken. Toch is er nog een flink obstakel te nemen. Want hoewel diverse insiders er al van uit gaan dat Nederland zich eenvoudig zal weten te plaatsen voor het WK, bleek tijdens de eerste wedstrijd wel dat het nog lang geen uitgemaakte zaak is.

Om optimaal voorbereid te zijn, reisde het Nederlands team al vroegtijdig af naar Italië. Daar trok het team zich terug en werd in alle rust en stilte toegewerkt naar het cruciale duel. Pogingen de speelsters te spreken te krijgen in aanloop naar de wedstrijd werden afgewimpeld. Daarmee lijkt het team zich in opperste concentratie voor te bereiden om nog een keer te pieken en de kwalificatie af te dwingen. Morgenavond zal blijken of de ploeg van Roger Reijnders daar in slaagt. Hij kan Anouk Dekker (foto), de sterke speelster van FC Twente, weer opstellen. De Wierdense was voor het eerste duel tegen Italië geschorst. Ook haar ploeggenotes Sari van Veenendaal, Siri Worm en Jill Roord behoren tot de selectie.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief