Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Consequent beleid zorgt voor sterk deelnemersveld CSI Twente

Geplaatst op 19 juni 2014 door   ·   Geen reacties

Belgian Jos Lansink in action with his hGEESTEREN – In aanloop naar het prestigieuze CHIO van Aken en de Wereldruiterspelen in Normandië heeft CSI Twente een indrukwekkend deelnemersveld weten te strikken. Van 24 tot en met 29 juni vindt in Geesteren de veertigste editie van het evenement plaats. Volgens voorzitter Gerard Maathuis is de sterke bezetting gevolg van jarenlange beleidsvoering.

Zo komen de Duitsers met een indrukwekkende afvaardiging. Onder anderen Marcus Ehning, Marco Kutscher en Philipp Weishaupt zijn van de partij eind deze maand. Ook Pia-Luise Aufrecht, de partner van Gert-Jan Bruggink uit De Lutte, is aanwezig namens onze oosterburen. België heeft de uit Rossum afkomstige voormalig wereldkampioen Jos Lansink en regerend wereldkampioen Philippe Lejeune in de gelederen. De vorige winnaar van de Grote Prijs van Twente om de Grolsch Trophy en tevens wereldkampioen in 2002, de Ier Dermott Lennon, komt dit jaar zijn titel verdedigen.

Andere grote namen die in Geesteren te bewonderen zullen zijn, zijn Steve Guerdat, lokale topper Gerco Schröder, Cian O’Connor (het Olympisch podium van 2012 in Londen), Jessica Kürten en Denis Lynch (Ierland), Janika Sprunger en Martin Fuchs (Zwitserland), Reed Kessler en Brianne Goutal (USA) en de Engelse routinier John Whitaker. Ook Abdullah Al Sharbatly uit Saoedi-Arabië mag op veel aandacht rekenen. Hij is niet alleen de nummer twee van het WK 2010 in Kentucky, maar ook de man die onlangs voor veel geld de toppaarden Tobalio van Albert Voorn en Andrea van Gert-Jan Bruggink overnam.

De regio Twente wordt met Hendrik Jan en Frank Schuttert, Willem Greve, Bart Haselbekke en Robert Vos ook goed vertegenwoordigd. Naast deze Tukkers en de eerder genoemde Gerco Schröder zijn namens Nederland onder meer ook Gert-Jan Bruggink, Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager en Albert Zoer present.

Duitsers
Vooral de mogelijkheid om tijdens het CSI Twente met liefst vijf paarden te mogen uitkomen, verdeeld over 24 rubrieken, is voor tal van topruiters een van de belangrijke redenen om zich aan te melden. Het biedt hen de kans om ook stalruiters en relaties mee te nemen naar het Erve Maathuis, waar zowel in de Gold League als de Silver League twaalf keer een startgelegenheid bestaat. Een andere relevante oorzaak voor de grote interesse is dat in Geesteren gereden kan worden op zowel een graspiste (hoofdterrein) als zandbodems. “We hebben daarbij vooral ingezet op het legertje sterke Duitsers”, verklapt mede-organisator Rob Maathuis. “Die brengen per definitie ook heel wat publiek mee.”

Druk
Volgens voorzitter Gerard Maathuis is de sterke positie van CSI Twente niet in de laatste plaats te danken aan een consequent beleid dat al in de jaren negentig is ingezet. ‘Dit kan alleen als je veel doelgroepen kunt binden. Die samenwerking met tal van partners heeft geleid tot zoveel druk op ons programma, dat we ons genoodzaakt hebben gezien naar een zesdaagse te gaan. Er zullen ook diverse side-events zijn, zoals congressen en symposia. Dit omdat we hebben geconstateerd dat wanneer je een breed sponsorpubliek wilt realiseren, je tevens iets moet creëren waardoor die mensen niet alleen voor de paarden hoeven te komen.’

Foto: AFP PHOTO /ANP PHOTO

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief